De storm van donderdag 18-01 heeft op ons park aanzienlijke schade veroorzaakt. Een flink aantal bomen is omgewaaid en de grond ligt bezaaid met uitgewaaide takken. Helaas is ook een aantal huisjes door omvallende bomen beschadigd geraakt. De betrokken leden zijn door het bestuur geïnformeerd.
De voor vrijdag 19-01 reeds ingeroosterde “zaagdag” om te werken aan het jaarlijkse bosonderhoud door de vrijwilligers o.l.v. bestuurslid terreinzaken Ron Sinkeldam en Jan Kleinherenbrink is geheel gebruikt om te beginnen met het opruimen van de stormschade aan het bos. De hoeveelheid werk is echter overweldigend.
Daarom worden alle leden hierbij verzocht de directe omgeving van hun huisje zelf op te ruimen als het gaat om uitgewaaide takken en dergelijke. Jan, Ron en hun vrijwilligers en, als dat nodig blijkt, de bosbouwer kunnen zich dan beperken tot de grote werkzaamheden.
Tevens wordt iedereen gevraagd om geconstateerde stormschade zo spoedig mogelijk aan het bestuur te melden zodat het park hierover één verzamelde claim bij de stormverzekering kan indienden.
Als laatste hier een oproep aan allen om zich bij Ron Sinkeldam aan te melden als vrijwilliger. Door de onverwacht grote hoeveelheid werk die ons bos vraagt zijn extra handen dringend nodig !
Voor het kappen van bomen is een groep vrijwilligers al een aantal dagen in december en januari bezig geweest. Deze groep kan nog extra handen gebruiken. Meld je daarvoor aan bij Ron Sinkeldam. In overleg worden de “zaagdagen” georganiseerd (26 en 27 januari staan al vast, eerste helft februari waarschijnlijk nog twee keer).
Als eenmaal het opruimen van de omgewaaide bomen en het geplande kappen van bomen is gebeurd, moet al het afval versnipperd worden. Daarvoor zal weer een beroep gedaan worden op alle leden middels een oproep om te helpen op de “snipperdagen” (mogelijk vier dagen nodig, wordt waarschijnlijk eind maart, april). Het bestuur roept een ieder op om gehoor te geven aan die oproep. 
Wie van jullie is bereid en in de gelegenheid om te helpen kappen geef je op bij Ron Sinkeldam Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hieronder vindt u enige foto's ter illustratie van de stormschade.
STsch 1STsch 2STsch 3
Tot zover het nieuws !
Namens het bestuur