Selecteer een pagina
Twentse bosranden opnieuw ingericht

Twentse bosranden opnieuw ingericht

Het gaat al jaren slecht met onze soortenrijkdom. Goed ingerichte bosranden met een geleidelijke, bloemrijke overgang van bos naar weiland, kunnen zorgen voor aantrekkelijke leefgebieden voor insecten en daarmee allerlei andere diersoorten. Landschap Overijssel werkt deze maand aan de verbetering van bosranden in Twente.

Lees verder op de website van Landschap Overijssel

Bloeiende planten op De Hongerige Wolf

Bloeiende planten op De Hongerige Wolf

De werkgroep de Blommerige Wolf heeft een lijst samengesteld van bloeiende planten die op de buitenplaats groeien en waardevol zijn voor vogels en insecten. Onderaan de lijst staan ook een paar exoten die we liever kwijt zijn. Help je mee?

Klik hier om naar de lijst te gaan

Akkers met een nuttige bloemenkrans, interessant artikel uit het NRC over boeren en bloemen

De eikenprocessierups

De eikenprocessierups

Wat kun je zelf doen om de processierups op een natuurlijke manier te bestrijden? 

Proef in Westerveld: 80% minder nesten

Op deze site van Vivara vind je heel veel informatie!

De Japanse Duizendknoop

De Japanse Duizendknoop

Nog zo’n lastpak…

Is ozon de oplossing?

Veelgestelde vragen aan De Blommerige Wolf

“De rododendrons rond ons huisje worden kaal van binnen en verliezen vorm. Ik wil daar graag wat aan doen, maar heb geen idee hoe dat aan te pakken.”

Flink terugsnoeien na de bloei, dan loopt de struik datzelfde jaar nog uit. Het volgende jaar is er waarschijnlijk geen bloei en het zal even duren tot je weer wat hoogte hebt, maar dan heb je wel weer een mooie volle struik. Als je niet in één keer de hele haag wil aanpakken ivm privacy, dan kun je ook de helft of een derde van de takken tot onderaan wegsnoeien en de andere helft of derden de jaren erop. Lege plekken tussen struiken zijn op te vullen dmv afleggen. Hiervoor neem je een uitloper die laag, horizontaal langs de grond groeit en stop je hem halverwege onder de grond. De tak zal nu op die plek wortels vormen en een nieuwe struik laten groeien naast de oude.